January 10, 2012

Αίθουσα υπολογιστών - νεότερα

Σήμερα έλαβα ένα μήνυμα όχι και πολύ ενθαρρυντικό. Οι εθελοντές μάλλον θεωρούν ότι ξεπερνούν τα όρια του εθελοντισμού τους και απευθύνθηκαν στο δήμο για δική του συμβολή (π.χ. ποιος θα περάσει τις 4 επιπλέον απαιτούμενες γραμμές, μήπως κάποιος ηλεκτρολόγος του δήμου;). Σας παραθέτω σχετικό απόσπασμα του μηνύματος:


...Να ζητήσω συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησής μας, σχετικά με τη διαμόρφωση του σχολικού
εργαστηρίου. Η βασική αιτία ήταν ότι είχαμε ξεκινήσει μια προσπάθεια βολιδοσκόπησης των τοπικών αρχών, περί μίας ενδεχόμενης βοήθειας τους πάνω στο θέμα, ώστε και εμείς με την σειρά μας, να προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση.
Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν είχαμε κάποια θετική εξέλιξη, οπότε, δεδομένης της καθυστέρησης, σας αποστέλλω ως συνημμένο την πρότασή μας για τον σχεδιασμό της καλωδίωσης.
Η παραπάνω πρωτοβουλία, όπως καταλαβαίνετε, ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια της εθελοντικής μας προσφοράς και συνεργασίας με τον Δήμο, καθώς επίσης και τον ρόλο που μπορούμε να έχουμε ως Σύλλογος. Από τη θέση μας, δεν δικαιούμαστε να ζητήσουμε άμεσα κάποια πράγματα (όπως πχ. την οικονομική ενίσχυση του Σχολείου), αλλά μπορούμε μόνον να προτείνουμε λύσεις.

Για αυτό τον λόγο, πέρα από την διαμόρφωση του εργαστηρίου, θα προτείναμε,
εφόσον αυτό είναι δυνατόν, να προχωρούσατε και εσείς στην σύνταξη μιας επιστολής προς την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου, με αίτημα την υποστήριξη στην υλοποίηση της καλωδίωσης. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ζητήσετε την διάθεση των ηλεκτρολόγων του Δήμου, οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να αναλάβουν την τοποθέτηση των πριζών...


 Δεν ξέρω τι καταλαβαίνετε εσείς από αυτό, αλλά εγώ για άλλη μια φορά αισθάνθηκα ότι έπεσα πάνω σε τοίχο. Από τη μία πείσμωσα και από την άλλη μου ήρθε να τα παρατήσω.

Μιλώντας, όμως, με την κυρία Καμπουράκη, την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, αναθάρρυσα. Θέλει 'να το κυνηγήσει' θέμα. Σε συνεννόηση με το διευθυντή έφυγε κι άλλη επιστολή από το σχολείο προς το δήμο για την αποστολή ηλεκτρολόγου (για τις κουζίνες και το εργαστήριο). Από την άλλη φαίνεται ότι οι προσφορές για την αγορά του switch για τη διασύνδεση των υπολογιστών έχουν ολοκληρωθεί (ο σύλλογος με παρέπεμψε και σε άλλο προμηθευτή) και αύριο θα επικοινωνήσω για την τελική (ελπίζω) απόφαση.

Δεν τολμώ να θέσω χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του project :). Όσο ζω, ελπίζω!

2 comments:

  1. Μαράκι,
    κατ'αρχήν μην απογοητεύεσαι. Σε αυτό το κράτος που ζούμε πρέπει να έχουμε ΠΟΛΥ υπομονή. Πιστεύω ότι πρέπει το σχολείο να ζητήσει πειστικά και εντατικά ηλεκτρολόγους γιατί αλλιώς κανένας δεν θα φιλοτιμηθεί να έρθει απο μόνος του.
    Θέλεις να στείλω ένα μαιλ στους γονείς του σχολείου μπας και υπάρχει κάποιος ηλεκτρολόγος μπαμπάς που θα ήθελε να μας βοηθήσει εθελοντικά;

    ReplyDelete
  2. Γονείς του Α1... τι γίνεται? Είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί ένας ηλεκτρολόγος του Δήμου να τοποθετήσει τις κουζίνες και να κάνει την καλωδίωση στους Η/Υ???
    Κατάλαβα κάτι λάθος??? Τι γίνεται? ποιός θα πρέπει να αποφασίσει και να κινητοποιηθεί για αυτό???
    Εκτιμώ ότι ο σύλλογος κάνει ότι μπορεί αλλά πραγματικά είναι και αυτοί απλοί γονείς όπως όλοι μας και έχουν επιλέξει να συνεισφέρουν κάτι ακόμη για το καλό των παιδιών μας.. ας βοηθήσουμε όλοι μας όσο μπορούμε...

    ReplyDelete