January 10, 2012

Μάθημα πληροφορικής - Έτος 2012

Είναι καλό, λένε, όταν αλλάζει η χρονιά να κάνεις έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και να θέτεις νέους στόχους για την καινούργια. Σοφό.

Σήμερα, λοιπόν, με περισσότερη αισιοδοξία από χθες για το μέλλον της αίθουσας πληροφορικής (είδα τα πανέμορφα τραπεζάκια και καρεκλίτσες που θα τοποθετηθούν στη βιβλιοθήκη και περισσεύουν και για μένα!), σας παραθέτω ένα μικρό δείγμα του μαθήματος για την Α' και Β' τάξη. Ήδη από χθες τα πιτσιρίκια στρώθηκαν στη 'δουλειά' και με ικανοποίηση σας ενημερώνω ότι υπήρχε διάθεση και όχι χαλαρότητα λόγω των διακοπών. Το ίδιο έγινε και με τα μεγαλύτερα παιδιά (εκεί η έκπληξή μου ήταν ακόμα μεγαλύτερη). Τα πληκτρολόγια 'πήραν φωτιά' από τα μικροσκοπικά χεράκια των παιδιών του Α1 και Α2. Μερικά δεν ήθελαν να φύγουν μέχρι να ολοκληρώσουν την εργασία τους :)

Τις εργασίες τις τυπώνω λίγες φορές και τις κρατάω εγώ για επαναχρησιμοποίηση για λόγους οικονομίας. Μπορείτε να τις κατεβάζετε και να τις τυπώνετε για χρήση στο σπίτι. Ένας από τους στόχους μου, λοιπόν, για το 2012 είναι να ανεβάζω όλες τις εργασίες στο ιστολόγιο. Είναι μια πρακτική που ακολουθώ ήδη στο άλλο δημοτικό που διδάσκω και ήρθε η ώρα να γίνει και στο δικό μας. Προς το παρόν δείτε τα φύλλα εργασίας από εδώ:
Τάξη Α' - Φύλλο εργασίας "Φτιάχνω προτάσεις για τον υπολογιστή"
Τάξη Β' - Φύλλο εργασίας "Φτιάχνω ετικέτες για τα τετράδια"

2 comments:

  1. Μπράβο σου Μαρία!
    Τα παιδάκια μας είναι πολύ τυχερά που σε έχουν δασκάλα!!!!!

    ReplyDelete
  2. Πολύ χαίρομαι που τα παιδιά μας ασχολούνται με κάτι δημιουργικό στους Η/Υ... μπράβο σου δασκάλα της Πληροφορικής!!!! Μαρία μας!!!!

    ReplyDelete