November 9, 2011

Μία ενοχλημένη μαμά γράφει το παράπονό της...

Θύμωσα πολύ με το χαρτί που αφορά την τραπεζοκόμο και έλαβα σήμερα, και το οποίο υπογράφει ο διευθυντής του σχολείου μας.
Όσον αφορά τα 80Ευρώ, δεν γνωρίζω αν το ποσό είναι πολύ ή λίγο, γιατί δεν έχω την ανάλογη εμπειρία και γνώση με το τι γίνεται σε άλλα σχολεία της πόλης μας του ίδιου όγκου και του ίδου αριθμού παιδιών.
Δεν μου άρεσε όμως το ότι λέει προς το τέλος της επιστολής "....ώστε ένα μέρος των χρημάτων αυτών να διατεθεί για την αγορά μιας ή δύο ηλεκτρικών κουζινών, για να προετοιμάζονται, με υγιεινό τρόπο, τα φαγητά των παιδιών μας"
Καταρχήν αν χρειάζονται ηλεκτρική κουζίνα ας το δημοσιοποιήσουν μήπως και βρούμε εκ των έσω, όπως άλλωστε βρέθηκαν και τα ψυγεία.
Δεύτερον, πως θα υπάρχει διαφάνεια (επίκαιρη λέξη αυτή την εποχή!) για το τι τελικά έλαβε η τραπεζοκόμος και τι έμεινε στο ταμείο για αγορά κάποιας κουζίνας.
Αν θέλουν να ζητήσουν χρήματα, ας μιλήσουν ξεκάθαρα και ας παρουσιάσουν μία προσφορά με το πόσο κάνει μια κουζίνα, τι μοντέλο είναι, κτλ και να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε οικονομικά ή με οποιδήποτε άλλο τρόπο.
Νιώθω ότι επειδή δεν μαζεύτηκαν τα χρήματα που ζητήθηκαν, βρήκαν αυτόν τον τρόπο για να μας ευαισθητοποιήσουν. Γιατί τότε δεν ειπώθηκε εξαρχής;
Προσωπικά, προτιμώ τις ξεκάθαρες κουβέντες.

7 comments:

  1. Το δικό μου το παιδί κάθεται στο ολοήμερο και πραγματικά μέχρι σήμερα νόμιζα ότι το θέμα κουζίνα... είναι λυμένο!!! Ξαφνικά σήμερα διαβάζω ότι μόνο με την αγορά κουζίνας από τα χρήματα των γονέων θα τρώνε υγιεινά.. τι γίνεται ας μας πει κάποιος!!!!!
    Δεν είναι για μένα τόσο το θέμα των 80 ή 60 ευρώ (που στις εποχές μας το σκέφτομαι και αυτό... )όσο ο τρόπος που θέτεται ένα θέμα-πρόβλημα, και από ποιούς εκφράζει αυτή η επιστολή??? την διεύθυνση, την κα. Νικολέτα, τον σύλλογο, τους δασκάλους... γιατί υπογράφει ο διευθυντής αλλά χρησιμοποιεί πληθυντικό!!!!
    Σκοπεύω να ρωτήσω αύριο κιόλας για το θέμα της κουζίνας γιατί αρχίζω και ανησυχώ!!!

    ReplyDelete
  2. Εγώ θέλω να ξέρω που πηγαίνουν τα χρήματά μου ανεξαρτήτως ποσού. Και το 1 Ευρώ θέλω να ξέρω που πηγαίνει και δεν νομίζω ότι είναι κακό ΚΑΘΟΛΟΥ.

    ReplyDelete
  3. Προσθέστε στην "παρέα των ενοχλημένων" κι έναν μπαμπά. Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου μετατράπηκε σε χαρτοκοπτική και κυνηγητό στο προαύλιο.

    Οι σχολικές γιορτές έχουν ένα εκπαιδευτικό χαρακτήρα τον οποίο οι τάξεις της Α', Β' και Γ' στερήθηκαν. Δεν θεωρώ δικαιολογία ότι "δεν χωράνε" στο γυμναστήριο.

    Θέλω να προλάβουμε την επανάληψη της κατάστασης για την 17η Νοέμβρη. Και είναι καιρός για μια συνάντηση με το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων.

    ReplyDelete
  4. Το ότι φτάσαμε στον Νοέμβριο και συναντηθήκαμε ως σύλλογος μία φορά , δεν μας ενημέρωνουν για τα προβήματα που προκύπτουν καθημερινά και τελικά ενημερωνόμαστε μόνο για τα τετελεσμένα ( δώστε τόσα ) αποτελεί αν μη τι άλλο πρόβλημα επικοινωνίας. Προτείνω να μιλήσουμε με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ώστε να μας συμπεριελάβουν (να πάρουν ένα τηλέφωνο , να στείλουν ένα mail) στις συζητήσεις τους , μπορεί να έχουμε κάποια εναλλακτική

    ReplyDelete
  5. Το να ζητάει κάποιος χρήματα σε ένα δημόσιο σχολείο, το θεωρώ οξύμωρο. Το αν κάποιος τώρα ζητάει 40,60 ή 80 Ευρώ, το θεωρώ υποκειμενικό. Η αξία της υγεινής στο χώρο εστίασης είναι συνταγματικό δίκαιωμα που έχει το κάθε παιδί. Επειδή όμως εμείς σαν γονείς, αντικειμενικά, γνωρίζουμε ότι ζούμε σε ένα κράτος παράλογο και δείχνουμε καλή διάθεση και αλληλεγγύη προκειμένου να καλύψουμε τα κενά αυτού, δεν σημαίνει ότι είμαστε και εκτός τόπου και χρόνου για να μην πω τίποτε άλλο...Επειδή όμως πιστεύω στην καλή προαίρεση της διεύθυνσης η οποία έχει να παλαίψει με το τέρας του δημοσίου, ένας καλός προγραμματισμός και μία συνεχής επικοινωνία (γι'αυτό άλλωστε κάναμε το blog) μπορεί να λύσει πολλά απο τα προβλήματά μας, τα οποία βλέπω ότι με την τελευταία επιστολή ξεπηδούν σαν μανιτάρια.

    ReplyDelete
  6. Μην πυροβολείτε τον πιανίστα...

    Πράγματι ορισμένες φορές έχουμε την αίσθηση ότι παλεύουμε με τη Λερναία Ύδρα. Ωστόσο, η επικοινωνία μας βοηθά να εντοπίζουμε προβλήματα και να δοκιμάζουμε λύσεις.

    Συνιστώ αυτοσυγκράτηση προς όλες τις πλευρές.

    ReplyDelete
  7. Αν υπάρχει επικοινωνία, ομαδική δουλειά και συχνή επαφή, τότε τα περισσότερα προβλήματα θα λυνόνται άμεσα.
    Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε αυτό όλοι μας, τόσο το καλύτερο για μας.

    ReplyDelete