November 9, 2011

Agents4Planet.blogspot.com

Το ιστολόγιο αυτό (agents4planet.blogspot.com) ξεκινάει σιγά-σιγά και με πολλές απαιτήσεις από τη μεριά μου. Όπως μπορείτε να διαβάσετε και στη σελίδα του Πρόγραμμα "Πράκτορες του Πλανήτη", φτιάχτηκε στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που θα υλοποιήσω με τα παιδιά της Ε' και ΣΤ' τάξης του ολοήμερου. Και θα έχει καθαρά διαδικτυακό χαρακτήρα.

Λέω πολλές απαιτήσεις,  γιατί αν όλα πάνε καλά μπορεί να το υποβάλλουμε σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Πάντως ανεξάρτητα από αυτό, εγώ σκοπεύω να το απολαύσω.

Η τελευταία ανάρτηση (8 Νοεμβρίου) έγινε από μαθητή της Ε', όπως και τα κόμικς που τη συνοδεύουν, από το γραφείο των δασκάλων του σχολείου μας. Ελλείψη Internet, τις τελευταίες 2 εβδομάδες τα παιδιά που ενδιαφέρονται και έχουν απορίες έρχονται κατά τις 2 το μεσημέρι στο γραφείο και συνδεόμαστε για να σχεδιάσουν κόμικς, να ανεβάσουν δημοσιεύσεις στο ιστολόγιο, να λύσουν τις απορίες τους. Είναι εκπληκτικό ότι ο μαθητής της Ε' που αναφέρω παραπάνω καθυστερούσε να φύγει από το σχολείο για να ανεβάσει τα κόμικς του!

Σήμερα στο εργαστήριο συνέδεσα έναν υπολογιστή στο καλώδιο του Internet και  βοήθησα έναν άλλο μαθητή του τμήματος που μέχρι τώρα ήταν αδιάφορος να κάνει λογαριασμό και να δοκιμάσει μια διαδικτυακή εφαρμογή για τη δημιουργία κόμικς. Και δε χρειάστηκε να τον πιέσω καθόλου γι' αυτό!

Δεν πρέπει να υποτιμάμε τα παιδιά, αλλά για να τους τραβήξουμε το ενδιαφέρον πρέπει να έχουμε και τα κατάλληλα μέσα, ξέρετε τι εννοώ...

No comments:

Post a Comment