November 21, 2011

Οικογένεια Νώε

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την παράσταση που θα πάνε τα παιδάκια μας την Τετάρτη, διαβάστε παρακάτω:

Από τους πρωτεργάτες του παιδικού θεάτρου με πολυετή δράση και μεγάλες επιτυχίες η κυρία Ξένια Καλογεροπούλου πραγματεύεται το θεσμό της οικογένειας μέσα από μια παράσταση με ηθικά διδάγματα

Ο παππούς Νώε φτιάχνει ένα καράβι στην ταράτσα του σπιτιού. Οι γιοι του και οι νύφες του ανησυχούν με τις τρέλες του. Εν τω μεταξύ βρέχει ασταμάτητα. Τα νερά ανεβαίνουν συνεχώς και η Οικογένεια Νώε μόλις που προλαβαίνει να φτάσει στην ταράτσα και να μπαρκάρει στο καράβι του παππού. Ετσι αρχίζει ένα μεγάλο ταξίδι που θα κρατήσει έναν ολόκληρο χρόνο. Η ζωή της οικογένειας μέσα στην κιβωτό, παρέα με πλήθος άγρια και ήμερα ζώα, γίνεται η αφορμή για να θιγούν θέματα που ενδιαφέρουν μικρούς και μεγάλους. Η προστασία της φύσης, οι νόμοι και τα μυστήριά της, η αρχή και το τέλος της ζωής, οι σχέσεις ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, ανθρώπους και ζώα, νέους και γέρους, μικρά και μεγαλύτερα αδέλφια. Στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, οι ήρωες του έργου ανακαλύπτουν τη δύναμη και τις αδυναμίες τους και στο τέλος συνειδητοποιούν ότι όλα αυτά που ζήσανε, τα καλά και τα κακά, ήταν εξίσου πολύτιμα και μοναδικά.

Γιατί η φύση, που είναι τόσο σοφή, να φέρνει και καταστροφές; Και γιατί οι άνθρωποι να καταστρέφουν τη φύση; Γιατί το ένα ζώο να κινδυνεύει από το άλλο και, πολύ περισσότερο, τα ζώα από τους ανθρώπους; Γιατί να είναι τόσο δύσκολες οι σχέσεις ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, γονείς και παιδιά, νέους και γέρους, μικρά και μεγαλύτερα αδέλφια; Στο ταξίδι της «Οικογένειας Νώε» όλοι χαίρονται και πονάνε, αγαπάνε και ζηλεύουν , τσακώνονται και φιλιώνουν, ελπίζουν και απογοητεύονται. Κι αναρωτιούνται για ένα σωρό πράγματα, αλλά σπάνια παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις. Στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, οι ήρωές μας ανακαλύπτουν τη δύναμή τους και τις αδυναμίες τους, προπαντός όμως ανακαλύπτουν ότι όλα αυτά που ζήσανε, και τα καλά και τα κακά, ήταν εξίσου πολύτιμα και μοναδικά. Κι ότι στο τέλος του ταξιδιού τους θα τα θυμούνται όλα με τρυφερότητα και χιούμορ, ακόμη και με νοσταλγία.

Μπράβο στο σχολείο για την επιλογή της παράστασης γιατί μέρος των εσόδων θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ.



No comments:

Post a Comment