September 11, 2012

Noesis-Κέντρο Διάδoσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας

Το πρόγραμμα λειτουργίας του Noesis από τις 11/9 έως και τις 30/9 μπορείτε να το βρείτε εδώ.  Τα θεάματα παρουσιάζονται στις 3 διαφορετικές αίθουσες:


Κοσμοθέατρο,κινηματογράφος γιγαντοοθόνης με 300 θέσεις και δυνατότητα προβολής στη μεγαλύτερη επίπεδη οθόνη της Ελλάδας (διαστάσεων 17m x 23m). Στον χώρο αυτό γίνεται η παρουσίαση επιστημονικών και περιβαλλοντικών ταινιών μεγάλου format και σε 3 διαστάσεις.  Παίζεται η προβολή Δεινόσαυροι 3D. Περισσότερες πληροφορίες για τους δεινόσαυρους εδώ. 

Ψηφιακό Πλανητάριο, ένας θόλος εξωτερικής διαμέτρου 25m και ημισφαιρική οθόνη διαμέτρου 18m, με 150 επικλινείς θέσεις, όπου γίνεται αναπαράσταση αστρονομικών και φυσικών φαινομένων, με χρήση εξειδικευμένου τεχνικού εξοπλισμού ψηφιακών προβολών (all-dome video). Παίζονται οι προβολές, Ωρίων ο κυνηγός του ουρανόυ, Ταξίδι στο άπειρο, Η γη και εγώ, Μαγεμένος Ύφαλος και άλλα. Περισσότερες πληροφορίες για την κάθε προβολή εδώ. 

Προσομοιωτής Εικονικής Πραγματικότητας 18 θέσεων, όπου γίνεται δυναμική προσομοίωση διαφόρων καταστάσεων, όπως για παράδειγμα ενός ταξιδιού στο Διάστημα ή στον βυθό του Ωκεανού. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε www.noesis.edu.gr
Τηλέφωνο 2310 483000
2310 483 020

No comments:

Post a Comment