October 3, 2011

Η πληροφορική στα πρωτάκια του ολοήμερου

Βλέποντας τις πρακτικές δυσκολίες του μαθήματος και με τη σύμφωνη γνώμη της δασκάλας ότι καλώς σκέφτηκα, ετοίμασα δύο ολιγοσέλιδα φυλλάδια για τα πρωτάκια μας.

Το ένα με τίτλο "Ζωγραφίζω με σχήματα" περιέχει τις εικόνες - κολάζ έξι ζώων, τις οποία θα συναρμολογήσουν τα παιδιά στον υπολογιστή με το (προσωρινό, ελπίζω) πρόγραμμα ζωγραφικής MSPaint. Στο σχέδιο εμπεριέχονται και τα γράμματα που σχηματίζουν τις ονομασίες των ζώων (κεφαλαία και πεζά) σε τυχαία σειρά. Επιπλέον κάθε φύλλο εργασίας συμπληρώνεται από μερικές ερωτησούλες που αφορούν την αναγνώριση και την καταμέτρηση βασικών γεωμετρικών σχημάτων που απαρτίζουν κάθε εικόνα.

Το άλλο φυλλάδιο με τίτλο "Κολάζ με ζώα" περιέχει τα κομμάτια των κολάζ σε μεγένθυνση, ώστε να χρωματιστούν, να κοπούν και να κολληθούν στο μλοκ ζωγραφικής. Αυτή η δραστηριότητα θα πραγματοποείται από τα παιδιά τα οποία δε θα χωρούν να καθήσουν μπροστά σε υπολογιστή και μέχρι να έρθει η σειρά τους (ίσως στη 2η ώρα του μαθήματος). Με αυτόν τον τρόπο ελπίζω να μην έχω παράπονα, να είναι όλα απασχολημένα με κάτι δημιουργικό και να περιορίσω τη φασαρία σε ώρα που τα παιδάκια του νηπιαγωγείου κοιμούνται ακριβώς από κάτω μας!

Ελπίζω να μείνουμε όλοι - μικροί και μεγάλοι - ευχαριστημένοι :)

Η πληροφορικός του ολοήμερου

1 comment:

  1. Ευχαριστούμε πολύ... για το ενδιαφέρον σου και για την προσπάθεια που κάνεις...

    ReplyDelete