October 20, 2011

Μουσικομαγειρέματα

Διαβάζοντας το τελευταίο τεύχος του περιοδικού koita mama έπεσε στην αντίληψή μου στη σελίδα 6 το μουσικομαγειρικό εργαστήρι του Ευτύχη Μπλέτσα.
Τα Μουσικομαγειρέματα είναι ένα πρωτότυπο μάθημα διατροφής που θυμίζει συναυλία και θεατρική παράσταση και το οποίο, χωρίς διδακτικές υπερβολές αλλά με επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις, επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μικροί και μεγάλοι αντιμετωπίζουμε το φαγητό. Πάνω στη σκηνή, ο Ευτύχης ανακατεύει, με τη βοήθεια της κιθάρας του, νότες, στίχους και υγιεινές συνταγές, σε μια παράσταση που υμνεί το «έξυπνο» φαγητό και που φιλοδοξεί να αφυπνίσει τη διατροφική συνείδηση όσων το παρακολουθούν.
Πρόκειται για ένα βιωματικό μάθημα διατροφής με τη μορφή συναυλίας και θεατρικής παράστασης όπου τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας. Το περιεχόμενο της παράστασης στηρίζεται στη Μεσογειακή διατροφή που αποτελεί και το Εθνικό Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής στη χώρα μας και έχει αναγνωριστεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά αλλά και σε μεγάλους που θέλουν να ψυχαγωγηθούν και συγχρόνως να ακούσουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη μαγειρική και τη διατροφή.

Ήρθα σε επικοινωνία μαζί του για να δω αν θα μπορούσε να έρθει και στο δικό μας σχολείο και η απάντησή του είναι η παρακάτω:
"Η παράσταση γίνεται πρωινή ώρα σχολείου. Για πάνω από 200 παιδιά το κόστος θα είναι 2 ευρώ / παιδί. Η κάθε παρασταση κραταει περίπου 1 ωρα. Προτείνω να γίνουν 2 παραστασεις την ιδια μέρα ωστε να μην εχουμε μαζι και τα πολυ μικρα και τα πολυ μεγαλα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια μεγαλη αιθουσα με ηχητική εγκατασταση. Φέρνουμε εμείς μικρόφωνα και κιθαρα που συνδέονται στο ηχητικό συστημα.
Αν ο διευθυντής δε συμφωνεί να γίνει στο σχολείο θα μπορούσαμε να το κάνουμε σε κάποιο χώρο του δήμου πυλαίας, αν υπαρχει διαθεσιμος. Θα περιμένω απάντηση σας για να δούμε πιθανές ημερομηνίες."

Θα σας ενδιέφερε να κάναμε κάτι τέτοιο για το σχολείο μας;
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες
http://bletsas.gr/ (Δραστηριότητες/Μουσικομαγειρέματα)

3 comments:

  1. frosso ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά για το ενδιαφέρον σου.
    Την θυμάμαι την εκπομπή του Μπλέτσα στην τηλεόραση, και μου έχει αφήσει πολύ θετικά συναισθήματα.. είναι ένα συμπαθητικό παιδί με γλυκο χαμόγελο που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα και ζεστά, βλέποντας τον.
    Εγώ είμαι σίγουρη ότι μία τέτοια παράσταση σε συνδυασμό με μουσική και μαγειρικές δημιουργίες είναι σούπερ για τα παιδιά μας.. και το κόστος είναι ικανοποιητικό....(γιατί αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάμε όλα πρέπει να τα μετράμε σωστά)
    Προτείνω να το συζητήσουμε και με τον διευθυντή του σχολείου και να ενημερώσουμε όλες τις τάξεις, έτσι ώστε άν έχουμε μεγάλη συμμετοχή να προχωρήσουμε στην πραγματοποιήση της παράστασης.
    Καλημέρα σε όλους
    Δήμητρα (μαμά Εβελίνας Στόγιου)

    ReplyDelete
  2. Δεν νομίζω ότι κάνενας γονιός θα είχε πρόβλημα να συμμετάσχει το παίδι του σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα με αυτό το κόστος

    ReplyDelete
  3. Και εγώ έτσι νομίζω Χαρά. Θα το προωθήσω στον διευθυντή να δούμε αν θα μπορούσε να το παρακολουθήσει όλο το σχολείο σε 2 παραστάσεις.
    Νομίζω ότι ο χώρος του γυμναστηρίου θα έκανε...

    ReplyDelete