October 4, 2011

Δράστε Α.Μ.Ε.Σ.Α.!

Σας παραπέμπω σε μια δημοσίευση που ανάρτησα στο ιστολόγιό μου για το μάθημα της πληροφορικής στην πρωτοβάθμια. Παρεπιπτόντως, πάρτε μια γεύση για το πώς υποστηρίζω το μάθημά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, όπου υπάρχει εργαστήριο 15 +1 υπολογιστών και σύνδεση στο Διαδίκτυο. Δεν πιστεύετε ότι και τα δικά μας παιδιά αξίζουν κάτι τέτοιο;

Η δημοσίευση έχει σχέση με την καμπάνια ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο από
A Firedog Production | www.firedog.co.uk
© The Training and Development Agency for Schools (TDA) 2009

Το εν λόγω θέμα θα αποτελέσει σχέδιο έρευνας για τους μαθητές μου στην ΣΤ τάξη, ώστε να εμπεδώσουν όσο γίνεται καλύτερα κανόνες σωστής συμπεριφοράς σε σχέση με τη χρήση του Διαδικτύου.

2 comments:

  1. Στο 4ο Δημοτικό τι λείπει απο το εργαστήριο πληροφορικής (ή μήπως τι ΔΕΝ λείπει θα έπρεπε να ρωτήσω;)
    Μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε με κάποιο τρόπο;
    Πολύ ωραίο το ιστολόγιο σου και μου αρεσε πολύ η εργασία να παρουσιάσουν τον εαυτό τους.

    ReplyDelete
  2. Σχετικά με τις ελλείψεις του εργαστηρίου, θα απαντήσω ολοκληρωμένα πολύ σύντομα. Κι εγώ περιμένω ενημέρωση από κάποιους γονείς που μου 'έταξαν' κάποια πράγματα. Αυτό που φαίνεται αναπόφευκτο είναι η αγορά ενός καλού (όχι υπερβολές) υπολογιστή - εξυπηρετητή (server), ο οποίος θα 'δυναμώσει' την ισχύ των υπόλοιπων.

    Έχω ήδη γνωστοποιήσει το θέμα σε μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που συναντάω στο σχολείο, ότι δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα θα στραφώ προς τα εκεί για την αγορά αυτή. Η ανταπόκριση φαίνεται θετική.

    Όσο για την εργασία της αυτο-παρουσίασης, έχει και συνέχεια. Εν καιρώ...

    ReplyDelete