September 2, 2013

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  
1. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  
2. ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
3. ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ  
4. ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΠΛΑΤΩΝ»

ΘΕΜΑ: «Στέγαση των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της Πυλαίας»

Κύριε Δήμαρχε

Σχετικά με το θέμα σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Κατά τις εγγραφές μαθητών της Α΄ Τάξης τον περασμένο Ιούνιο διαπιστώθηκε ότι ένας αριθμός 107 παιδιών που συμπληρώνουν 5 Τμήματα, είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί. Για το λόγο αυτό η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας συζήτησε το θέμα απομάκρυνσης του Ειδικού Σχολείου Βαρήκοων από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας και συστέγασής του με το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων στο Πανόραμα. Η προοπτική αυτή πέραν της μεγάλης αναστάτωσης που θα δημιουργούσε ενόψει της έναρξης λειτουργίας και της διάλυσης ουσιαστικά ενός Ειδικού Σχολείου που λειτουργεί υποδειγματικά σε εξαιρετικές υποδομές, δε θα έλυνε το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών της Α΄ Τάξης και θα δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα:
Αν αποχωρούσε το Ειδικό Σχολείο από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, τότε θα απελευθερώνονταν 6 αίθουσες. Αυτές θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε μία περίπτωση για τη στέγαση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας που όμως θα είχε ανάγκη πρόσθετων χώρων σ’ ένα κτίριο με προδιαγραφές 12/θέσιου και θα φιλοξενούσε μόνο ένα τμήμα Α΄ Τάξης. Άλλη περίπτωση αξιοποίησης θα ήταν η φιλοξενία 5 Τμημάτων Α΄ Τάξης που φαίνονται να περισσεύουν, συγκροτώντας έτσι ένα 1ο Δημοτικό Σχολείο με 7 Τμήματα Α΄ Τάξης, χωρίς καμία ισορροπία στη λειτουργία του και επιβαρυμένο με πρόσθετα προβλήματα στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού του προγραμματισμού.

Για την άρση του αδιεξόδου, οι Διευθυντές των Σχολείων της Πυλαίας υπερβαίνοντας κάθε δυνατότητα σας ενημερώνουν, πως θα φιλοξενήσουν για το νέο σχολικό έτος στα ήδη λειτουργούντα Σχολεία και χωρίς καμία αλλαγή τους 107 πρόσθετους μαθητές της Α΄ Τάξης ως εξής:
  • Θα υποδεχθούν συν 2 Τμήματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας και σε χώρους που παραχωρεί το Ειδικό Σχολείο.
  • Θα υποδεχθούν συν 2 Τμήματα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας και σε χώρους που θα απελευθερωθούν και θα αξιοποιηθούν.
  • Θα υποδεχθούν συν 1 Τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας με κάποιες μικρές τεχνικές παρεμβάσεις.
Όλα τα προηγούμενα θα πραγματοποιηθούν χωρίς την ανάγκη αλλαγής των σχολικών ορίων, αφού τις εγγραφές αυτές των 107 πρόσθετων μαθητών της Α΄ Τάξης θα τις διαχειριστούν από κοινού οι τρεις Διευθυντές των Σχολείων με κοινά αντικειμενικά κριτήρια .

Παρακαλούν όμως τη Δημοτική Αρχή για την ενίσχυση των προσπαθειών της, ώστε οι εργασίες που ήδη ξεκίνησαν, να οδηγήσουν στη λειτουργία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας στο δικό του κτίριο από το Σεπτέμβριο του 2014, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα όλα τα Σχολεία από το επόμενο διδακτικό έτος.

Είναι βέβαιο, πως η λύση που προτείνεται είναι η πλέον λειτουργική, ξεπερνάει κάθε προβληματισμό και υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Πυλαία 28-8-2013

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ 1ΟΥ Δ.Σ. ΠΥΛΑΙΑΣ
ΤΖΟΥΜΑΝΑΣ ΝΑΟΥΜ
Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 2ΟΥ Δ.Σ. ΠΥΛΑΙΑΣ
ΒΟΥΡΤΣΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 4ΟΥ Δ.Σ. ΠΥΛΑΙΑΣ
ΤΖΙΡΙΤΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ

1 comment:

  1. Εάν είχατε οικονομικά προβλήματα, τότε είναι καιρός να χαμογελάσετε. Το μόνο που χρειάζεται να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin είναι το ποσό που θέλετε να δανειστείτε και η περίοδος πληρωμής που σας ταιριάζει και θα έχετε το δάνειο σας εντός τριών εργάσιμων ημερών. Μόλις επωφελήθηκα για έκτη φορά ένα δάνειο 700 χιλιάδων δολαρίων για περίοδο 180 μηνών με τη δυνατότητα πληρωμής πριν από την ημερομηνία λήξης. Ο κ. Benjamin με βοηθάει με δάνειο. Κάντε επαφή μαζί του και θα δείτε ότι είναι ένας πολύ ειλικρινής άνθρωπος με καλή καρδιά. Το email του είναι Lfdsloans@outlook.com και ο αριθμός τηλεφώνου του WhatApp είναι +1-989-394- 3740.

    ReplyDelete