November 15, 2012

Πολίτες αυτής της χώρας

Ίσως σας φαίνεται περίεργος ο τίτλος που διάλεξα στην ανάρτηση αυτή αλλά αν διαβάσετε παρακάτω θα καταλάβετε...
Στις 30 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων είχε συνάντηση με το διδακτικό προσωπικό του σχολείου όπου μας ενημέρωσαν για λειτουργικά και μη προβλήματα που έχει το σχολείο μας.  Στα πολλά που συζητήθηκαν, κάποιος δάσκαλος ανέφερε ότι το σχολείο δεν έχει παγκάκια παρά μόνο δύο στην είσοδο της αυλής, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάθονται στα τσιμέντα που ιδίως τώρα το χειμώνα είναι υγρά.  Η αλήθεια είναι ότι αυτό  το πρόβλημα δεν είχε περάσει από το μυαλό μου και ούτε το είχα προσέξει καν.
Γυρνώντας σπίτι αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια στέλνοντας κάποια email σε εταιρείες που εξοπλίζουν σχολεία, παιδικές αυλές, πάρκα κτλ. Με μεγάλη μου χαρά έλαβα απάντηση από την εταιρία Joymachine.gr που βρίσκεται στα Χανιά Κρήτης (!)

Αγαπητή Κυρία  Παπαγιάννη,
Καθημερινά φτάνουν στην εταιρεία μας αιτήσεις σαν την δικια σας.
Αναλογιζόμενοι και εμεις τις εποχές που ζούμε και πάντα στο μετρό του δυνατού κάνουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε.
Ευχαρίστως θα σας στείλουμε το παγκάκι που ζητησατε .
Αυτο που ζηταμε από εσας είναι μια φωτογραφια του χωρου πριν και μια φωτογραφια μετα την τοποθετηση του και να πληρώσετε την μεταφορά του στο πρακτορείο που θα το παραλάβετε.
Σας επισυνάπτω φωτογραφία το παγκάκι
Εάν συμφωνείτε με αυτά επιβεβαιώστε για να προχωρήσουμε.
JOYMACHINE TEAM
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Προσέξατε ποιος υπογράφει; Όχι κάποιος κύριος/κυρία αλλά οι Πολίτες αυτής της χώρας.  Τελικά υπάρχει φιλότιμο σε κάποιους ανθρώπους και παρόλες τις δυσκολίες που περνάμε, αυτοί συνεχίζουν να παραμένουν άνθρωποι.  Σας ευχαριστούμε ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Το παγκάκι της φωτογραφίας βρίσκεται ήδη στο γραφείο της διευθύντριας και από βδομάδα θα πακτωθεί στην αυλή του σχολείου μας.  
Επίσης είμαστε σε αναμονή για ακόμα δύο παγκάκια από την εταιρία panxil.gr.


7 comments:

  1. Εξαιρετικη πρωτοβουλια και αξιεπαινη η προσφορα τους, αναρωτιεμαι ομως για τη τυχη που θα εχει, αναφορικα με τη συντηρηση και προστασια του. Δεν ειμαι αρνητικος, απλα μιλαω με τη δικη μου σχολικη εμπειρια, οπου ακομα και στα δημοτικα, η φθορες στο υλικοτεχνικο επιπεδο και στις υποδομες, ηταν πολυ πανω των αναμενομενων. Ευχομαι ελπιζω στη περιπτωση μας, να εχουν τα 1+2 αυτα παγκακια καλυτερη χρηση(και τυχη!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ανέστη, πιστεύω ότι ένα πράγμα που πρέπει όλοι να μάθουμε στα παιδιά μας είναι ο σεβασμός...στον εαυτό μας, στον διπλανό μας, στα πραγματα τα δικά μας και των άλλων. Δυστυχώς το βλέπουμε καθημερινά και όχι μονο στα μικρά παιδιά ότι έχει χαθεί ο σεβασμός σε όλα τα επιπεδα...

      Delete
  2. ωραια κινηση. ελπίζω να μην εχει την τυχη της τσουληθρας του προαυλίου.

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα και συγχαρητήρια τόσο για την ευαισθητοποίηση όσο και για την ανταπόκριση στο συγκεκριμένο θέμα! Ας μη βλέπουμε εξ αρχής τα πράγματα αρνητικά κι ας φροντίσουμε ο καθένας ξεχωριστά να προσπαθήσει να δώσει τις σωστές κατευθύνσεις στα παιδιά του για το σεβασμό του χώρου αλλά και των ανθρώπων. Θα ήθελα αν μου επιτρέπετε να θίξω και το θέμα των τουαλετών στο σχολείο μας οι οποίες αφενός είναι πολύ λίγες για τόσα παιδιά και αφετέρου βρίσκονται σε ελεεινή κατάσταση...

    ReplyDelete
    Replies
    1. σύντομα θα αναρτηθεί post στο blog του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων όπου θα αναφέρει νεότερα για το θέμα αυτό.

      Delete
  4. Ας δείξουμε λίγο περισσότερη εμπιστοσύνη στα παιδιά. Μέχρι στιγμής δεν παρατηρήθηκε καμία ζημιά στις κερκίδες. Οι καταστροφές στο σχολείο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να έγιναν από εξωσχολικούς και όχι από τους μαθητές μας.

    Πάντως δε θα ξαφνιαζόμουν αν έβλεπα το παγκάκι γραμμένο. Σπασμένο δε θέλω να το δω...

    ReplyDelete
  5. Να μην ξεχάσουμε να ευχαριστίσουμε τους πολίτες της χώρας για την δωρεά τους . Επίσης να μην ξεχάσουμε να μιλήσει ο καθένας στο παιδί του για την ανάγκη προστάσιας της κοινής τους περιουσίας . Σκεφτείτε την ιδέα της (μην παραξηγηθεί σας παρακαλώ ο όρος) της εκ περιτροπής χρήσης άρα και περιφρούρησης των νέων αποκτημάτων μας

    ReplyDelete