May 26, 2012

12οι Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες

Την Πέμπτη 24 Μαΐου παρακολουθήσαμε δυο πολύ πετυχημένες θεατρικές παραστάσεις από παιδιά Δημοτικών σχολείων στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η πρώτη παράσταση ήταν η "Ντενεκεδούπολη" της Ε. Φακίνου και η δεύτερη "Τα Μαγικά Μαξιλάρια" του Ε. Τριβιζά.

Εντυπωσιαστήκαμε από το μεράκι και το κέφι των παιδιών και των εμψυχωτών τους. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν το τέλος μιας πορείας που συνδύαζε την τέχνη της υποκριτικής ως μέρος της θεατρικής αγωγής, της ζωγραφικής και της μουσικής παιδείας.

Οι παραστάσεις αποτελούν μέρος των 12ων Μαθητικών Θεατρικών Αγώνων που οργανώνουν τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια. Σε αυτούς συμμετέχουν πολλά δημόσια σχολεία της Θεσσαλονίκης, της περιφέρειας και της Κύπρου. Οι παραστάσεις συνεχίζονται το Σάββατο και την Κυριακή το απόγευμα με την απονομή των βραβείων και την τελετή λήξης.

Η αλήθεια είναι ότι θαυμάσαμε το ζήλο των εκπαιδευτικών που αφιέρωσαν το χρόνο τους στα παιδιά και αναρωτηθήκαμε γιατί δεν έχουν αντίστοιχες ευκαιρίες τα δικά μας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο. Προς αυτήν την κατεύθυνση θεωρούμε ότι ως γονείς μπορούμε να συμβάλλουμε με συγκεκριμένες προτάσεις προς τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων για την επόμενη σχολική χρονιά. Παρεμβαίνοντας και στηρίζοντας δημιουργικά τις σχολικές δραστηριότητες, εμπλουτίζουμε τις εμπειρίες των παιδιών και προάγουμε το θετικό κλίμα στο σχολείο.


No comments:

Post a Comment