April 23, 2012

Βιβλιοπαρουσίαση: ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ - Ο Κύων



Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη)προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Σοφίας Ζαραμπούκα ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ: Ο Κύων.

Τέσσερις σκύλοι και η Σοφία Ζαραμπούκα σας περιμένουν στο ΟΞΥΓΟΝΟ την Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, στις 6 το απόγευμα, για να σας πουν τα σχέδια και τις μελλοντικές περιπέτειές τους μια που και οι πέντε είναι ελεύθεροι, αδέσποτοι, και κάνουν ό,τι τους καπνίσει.

Ο Κύων, ο οποίος φτάνει με το τρένο στη Θεσσαλονίκη και βολτάρει στο κέντρο της πόλης χαζεύοντας σημαντικά κτίρια, γνωρίζει μια ντόπια αδέσποτη σκυλίτσα που του συστήνει τον Αρκτούρο, και στη συνέχεια και οι δυο μαζί μάς ξεναγούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης: στον Λευκό Πύργο και στην παραλία, στην Αριστοτέλους, στη Ρωμαϊκή αγορά, στη Ροτόντα, στο Κάστρο κ.α.

το τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο!
Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα δοθούν δωράκια!

H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 4-8 ΕΤΩΝ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

• Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της εκδήλωσης, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον χώρο του βιβλιοπωλείου του ΟΞΥΓΟΝΟΥ όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της.
• Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 2310 260085 ή να στείλετε e-mail στο info@oxygono-metaixmio.gr (στην ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε να σημειώνετε το όνομα του παιδιού και τα δικά σας στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και τον τίτλο της εκδήλωσης).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ο Κύων είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ της ΣΟΦΙΑΣ ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ. Στα βιβλία της σειράς πρωταγωνιστές είναι τα αδέσποτα, που κυκλοφορούν και σχολιάζουν όσα συμβαίνουν γύρω τους, ενώ ζουν και τις προσωπικές τους ιστορίες.

Μια πρωτότυπη και ευρηματική προσέγγιση στην κοινωνική και πολιτική αγωγή, τη σύγχρονη Ιστορία και τη ζωοφιλία από την πένα της συγγραφέα και εικονογράφου Σοφίας Ζαραμπούκα, που επέλεξε την τεχνική των κόμικς και το χιούμορ για να μιλήσει στα παιδιά για τα σοβαρά αυτά ζητήματα.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Οι αδέσποτοι ήρωες ούτε στιγµή δεν χάνουν τα χαρακτηριστικά της φύσης τους: την αγωνία για τροφή, τις κρυψώνες, το οµαδικό πνεύµα. Ταυτόχρονα όµως µας βοηθούν να δούµε µέσα από τα µάτια τους το περιβάλλον όπου ζούµε και µας οδηγούν στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κύων, ο ήρωας του δεύτερου βιβλίου της σειράς, ξεκινά λόγω έρωτα για ένα µεγάλο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη συντροφιά µε τη θεσσαλονικιά σκυλίτσα Λούλα – ένα ταξίδι γνωριµίας µε την πόλη και φυσικά µε τη Λούλα!

Ένας πρωτότυπος οδηγός για µικρά παιδιά που µπορούν, ακολουθώντας τα βήµατα των αδέσποτων να περιηγηθούν στην πόλη, να µάθουν για κτίρια, πρόσωπα και πράγµατα και να νιώσουν τρυφερότητα και αισθήµατα ζωοφιλίας προς τους ανώνυµους συγκατοίκους των ελληνικών πόλεων.
Μαρίζα Ντεκάστρο, ΤΑ ΝΕΑ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ
Η Σοφία Ζαραμπούκα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική και θέατρο στην Ελλάδα, γραφικές τέχνες και εικονογράφηση στην Αμερική. Γράφει και εικονογραφεί η ίδια τα βιβλία της. Οι εικονογραφήσεις της έχουν παρουσιαστεί σε διεθνείς εκθέσεις και βρίσκονται σε συλλογές μουσείων. Το 1982 τιμήθηκε με το βραβείο Ουράνη, παιδικής λογοτεχνίας, της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου της. Αρκετά από τα βιβλία της έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

No comments:

Post a Comment