December 26, 2011

Ανασκόπηση 2011

Πέρασαν κιόλας 4 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και έφθασαν οι διακοπές των Χριστουγέννων. Το διάστημα αυτό μπορεί να μην είναι μεγάλο χρονικά, αλλά γίνανε τόσα πολλά πράγματα, λύσαμε τόσα πολλά προβλήματα και φτάσαμε να κλείσουμε το δύσκολο 2011 με ένα υπέροχο φινάλε!

Ξεκίνησε,λοιπόν, η χρονιά χωρίς βιβλία και με άγνωστο το πότε θα έρθουν τα βιβλία στις τάξεις. Πανικός και σύγχυση επικράτησαν στην αρχή αλλά τελικά με την συγκέντρωση που έκανε η κα. Λίλιαν συννενοηθήκαμε και αποφασίσαμε ως τμήμα να αγοράσουμε τα πρώτα τεύχη.  Αποδείχθηκε ότι η απόφασή μας ήταν ορθή γιατί αλλιώς...θα περιμέναμε ακόμα τα βιβλία.  

Συνάντηση καλεί ο διευθυντής που γίνεται στον χώρο του γυμναστηρίου αφού προηγουμένως έχει στείλει χαρτί όπου αναφέρει τα κύρια προβλήματα του σχολείου (έλλειψη ψυγείων και φούρνων, ασφάλεια χώρου σχολείου, έλλειψη σχολικού κτλ). Πραγματοποιείται η συνάντηση παρουσία του συλλόγου γονέων, της κας. Γιαννούδη και κας. Τσιρά και απουσία του διευθυντή του σχολείου όπου υποσχέσεις δίνονται, ελπίδες αφήνονται αλλά μένουμε στα λόγια.  Το θέμα του ψυγείου λύνεται τελικά με την ευγενική χορηγία ενός πατέρα του σχολείου που φέρνει 2 ψυγεία και με την δωρεά του κου. Παπακυριαζή (πρώην απόφοιτου των Μακεδονικών Εκπαιδευτηρίων) www.papakyriazis.gr  

Το θέμα του σχολικού, που τόσο πολύ "καίει", καταφέρνει και βρίσκει μερική λύση και μπαίνει απο τον Δήμο όπου βέβαια εξυπηρετεί κάποιες περιοχές. Προσωπικά το παιδί μου που μένει στους Ελαιώνες και κάναμε κανονικά την αίτηση και υπεύθυνη δήλωση που μας δόθηκε, εξακολουθεί να πηγαινοέρχεται μαζί μου, όπου δεν είχα και ποτέ μου ενημέρωση για ποιον λόγο δεν είναι το παιδί μου στο σχολικό. Υποθέτω ότι είμαστε μακρυά...Θεωρητικά από 1-1-2012 την μεταφορά των μαθητών αναλαμβάνει αποκλειστικά ο δήμος οπότε και το θέμα σχολικού θα λυθεί οριστικά... Όσο ζούμε, ελπίζουμε!

Το θέμα με τους φούρνους μικροκυμάτων είναι το επόμενο που εμφανίστηκε.  Διάφορα ειπώθηκαν, πολλά καταλάβαμε όσοι το ζήσαμε από κοντά για το πως σκέφτοναι και ενεργούν κάποιοι άνθρωποι σε καίριες θέσεις, και τελικά ο σύλλογος γονέων πήρε την απόφαση να αγοράσει 2 ολοκαίνουριες κουζίνες οι οποίες κατέφθασαν σε τιμές κόστους από την Αθήνα από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.kolomvounis.gr  Η σχολική επιτροπή και η κα. Τσιρά του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη αρνήθηκαν να προσφέρουν το ποσό των 340 Ευρώ για την αγορά των 2 κουζινών...Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κανόνισε για την αγορά τους και τη μεταφορά από Αθήνα προσέφερε δωρεάν πατέρας του σχολείου μας με την μεταφορική εταιρία ΜΕΤΜΠΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΑΕ.  Οι κουζίνες βρίσκονται πλέον στο σχολείο μας αλλά λόγω ότι δεν υπάρχει ηλεκτρολόγος να τις συνδέσει ή λόγω του ότι δεν γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις για να έρθει ηλεκτρολόγος στο σχολείο, οι κουζίνες παραμένουν πακεταρισμένες και "σένιες" στα κουτιά τους.  Ελπίζω ότι αυτή την ενέργεια θα μπορέσει να την αναλάβει το σχολείο και να μην βασιστεί και πάλι στην καλή διάθεση των γονέων και του συλλόγου.

Η αίθουσα πληροφορικής από την αρχή της χρονιάς εμφάνιζε πολλές ελλείψεις. Με την καλή διάθεση γονέων προστέθηκαν στην αίθουσα κάποιοι μεταχειρισμένοι υπολογιστές, πληκτρολόγια, ποντίκια, κάμερα και ηχεία.  Όχι ότι ήταν αρκετά για να θεωρηθεί η αίθουσα επαρκής, αλλά για αρχή κάτι έγινε...Η προσπάθεια αυτή είχε και την βοήθεια κάποιον εθελοντών του δήμου που βοήθησαν σε τεχνικά θέματα και επίσης ο σύλλογος για μία ακόμα φορά στάθηκε δίπλα στις ανάγκες του σχολείου αγοράζοντας server και κάποια ακόμα hardware κομμάτια...οπότε και το εργαστήριο πληροφορικής θα έρθει σε ένα καλό σημείο εξοπλισμού.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε προσέξει ότι το δοκάρι της εστίας ποδοσφαίρου (για την ακρίβεια εστίας χαντμπωλ) λείπει από την τρίτη βδομάδα λειτουργίας του σχολείου.  Το δοκάρι αυτό κόπηκε/ξεκόλλησε/χάλασε(;) και από τότε έρχεται άνθρωπος να κάνει την ηλεκτροκόλληση...Όταν θα χτυπήσει κάποιο από τα παιδιά, θα είναι πολύ αργά...Προσωπικά έχω ενημερώσει και υπενθυμίσει άπειρες φορές τον διευθυντή του σχολείου να καλέσει το τεχνικό τμήμα του δήμου για την εργασία αυτή.  Λίγο ο δήμος, λίγο   ο διευθυντής....το δοκάρει είναι ακόμα σπασμένο και η εστία μπαλαντζάρει στη μία της πλευρά. Θα σας παρακαλούσα αν γίνεται να το λέτε καθημερινά στον διευθυντή μας γιατί αν μη τι άλλο τα παιδιά μας είναι αυτά που διατρέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος.  Εν τω μεταξύ κάποιος ευγενέστατος κύριος από την Αθήνα που έχει κατάστημα αθλητικών ειδών έχει κάνει δωρεά στο σχολείο ένα ολοκαίνουριο δίχτυ για την εστία...Ας φτιαχτεί επιτέλους και το δοκάρι, να μπει και το δίχτυ και τα παιδιά να νιώσουν πραγματικά τι σημαίνει να μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα και όχι να την κυνηγάνε αριστερά και δεξιά....

Θα προχωρήσω σύντομα στα υπόλοιπα θέματα....οι τουαλέτες των κοριτσιών βούλωσαν 2 φορές αλλά ευτυχώς έγινε απόφραξη σε σύντομο χρονικό διάστημα σχετικά με τους ρυθμούς που κινείται το σχολείο μας.  Η χριστουγεννιάτικη γιορτή που σχεδιαζόταν να γίνει στις τάξεις, έγινε τελικά στο γυμναστήριο αφού μητέρα έφερε 2 θερμαντικά σώματα για να "σπάσει" το κρύο.  Αναρωτιέμαι ειλικρινά τα προηγούμενα χρόνια πως γινόντουσαν οι χριστουγεννιάτικες γιορτές...

Επίσης η τάξη μας έχει κουμπαρά που μαζεύει χρήματα και στο τέλος της χρονιάς θα δούμε τι θα μπορέσουμε να κάνουμε με το ποσό που έχει μαζευτεί.  Αφορμή αυτού του κουμπαρά ήταν η μέρα αποταμίευσης.  
Μαζέψαμε χρήματα για να πάρουμε βιβλιαράκια στα παιδιά μας ως δώρου του Άγιου Βασίλη μετά την γιορτή τους.
Φτιάξαμε έναν υπέροχο και νοστιμότατο χριστουγεννιάτικο μπουφέ με όλα τα καλά.
Μαζέψαμε χρήματα για να κάνουμε ένα δώρο στην κα. Λίλιαν.  Συμμετείχαμε στον διαγωνισμό Χριστουγεννιάτικης κάρτας και με την συνδρομή όλων καταφέραμε να πραγματοποιηθεί το χαριστικό παζάρι του σχολείου.  

Προσωπικά πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε την διάθεση να βοηθήσουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και όλοι μας θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας.  Ο σύλλογος του σχολείου έδειξε ότι είναι παρών και όπου χρειάζεται, βοηθάει. Εγώ αυτό που θα ήθελα ήταν να έβλεπα από όλους, γονείς και μη, την διάθεση να λύνουμε άμεσα ότι προβλήματα προκύτπουν και να σταματήσουμε να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους.




1 comment:

  1. Μετά από μια μακρά απουσία λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων και αλλεπάλληλων ιώσεων... σας εύχομαι καλή χρονιά!

    Δύο μικρές διορθώσεις και μία προσθήκη στον απολογισμό της Φρόσως:
    1. Οι εθελοντές τεχνικοί που με βοηθούν στο στήσιμο του δικτύου υπολογιστών του σχολείου μας δεν προέρχονται από το δήμο, αλλά συνεργάζονται με το δήμο. Για την ακρίβεια ανήκουν στην ομάδα ΕΛ/ΛΑΚ (Ελεύθερο Λογισμικό/ Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα)
    2. Η πρώτη συνάντησή μας στο χώρο του γυμναστηρίου ήταν έπειτα από πρόσκληση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και όχι του διευθυντή. Υπήρξε και πρόσκληση από το διευθυντή, αλλά αργότερα, και αφορούσε το θέμα των ηλεκτρικών κουζινών για τις ανάγκες του ολοήμερου σχολείου.
    3. Έγιναν δωρεές σε εορταστικό υλικό (χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια) που έδωσαν χρώμα στην τάξη του Α1.

    Ελπίζω ο απολογισμός και του 2ου μισού της σχολικής χρονιάς να είναι το ίδιο 'πλούσιος'.

    ReplyDelete