March 31, 2012

Εκπαιδευτικό-μουσειακό πρόγραμμα: "ένα βιβλίο μια φορά"


Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των δράσεών του, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οργανώνει για την Κυριακή 1η Απριλίου, εκπαιδευτικό-μουσειακό πρόγραμμα με τίτλο "ένα βιβλίο μια φορά". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Γρηγορίου Λαμπράκη και Κλεάνθους 57).

Περισσότερα στο http://www.paidikomouseio.gr/.

March 20, 2012

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσιμού. Δεν ξέρω αν θα γίνει κάποια σχετική εκδήλωσηή έστω παρέμβαση στο σχολείο των παιδιών μας, αλλά μπορείτε να τους δείξετε τα παρακάτω βίντεο και να συζητήσετε μαζί τους για το θέμα:

Αντιγράφω από το Ιστολόγιο του Δημοτικού Σχολείου Παλιού Μυλοτόπου:

Δείτε δυο ιστορίες: η πρώτη αφορά ένα χωριό που δεν φέρονταν καλά ο ένας στον άλλο και η δεύτερη αφορά την ιστορία ενός προσφυγόπουλου…
είναι και τα δυο πολύ ενδιαφέροντα και μας δείχνουν πως όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα και είναι ίσοι από όπου και αν προέρχονται, όποιας φυλής ή χρώματος είναι…



March 15, 2012

Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ

Το ΟΞΥΓΟΝΟ καλωσορίζει τον ΕΥΓΕΝΙΟ ΤΡΙΒΙΖΑ


Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο αγαπημένος συγγραφέας μικρών και μεγάλων, φτάνει από το νησί των Πυροτεχνημάτων με τον Πουκιπόν, τον άσπρο του ελέφαντα, για να μοιράσει ηλιόσπορους που, όταν τους φυτεύεις, φυτρώνουν ήλιοι, και να παρουσιάσει τα νέα του βιβλία. Μια μοναδική ευκαιρία για να μάθετε τα μυστικά που κρύβουν τα κόκκινα κεράκια γενεθλίων στη Χώρα των Χαρταετών, αλλά και τα γλειφιτζούρια με γεύση κανέλα στον Πλανήτη των Γλειφιτζουριών.

Σας περιμένει το Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012, στις 11 το πρωί, στο ΟΞΥΓΟΝΟ στη Θεσσαλονίκη (Ολύμπου 81).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!!
Τρεις τυχεροί θα επιλέξουν και θα κερδίσουν το αγαπημένο τους Παραμύθι Ντορεμύθι!

Όσα παιδιά έρθουν στην εκδήλωση και συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στο ΤΡΙΒΙΖΑΣ Fan Fun Club θα πάρουν μέρος στην κλήρωση που θα γίνει στο τέλος της εκδήλωσης για να κερδίσουν ένα Παραμύθι Ντορεμύθι.



Η μυστική παρέα του Ευγένιου. Γίνε και εσύ μέλος!
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δημιούργησαν μια μυστική παρέα για όσους δεν χορταίνουν να διαβάζουν τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά. Τα μέλη της παρέας θα μαθαίνουν πρώτοι όλα τα νέα του αγαπημένου τους συγγραφέα και θα αποκτήσουν πολλά προνόμια και κοσμοδρόμια για φανταστικές περιπλανήσεις. Για να γίνετε μέλη της παρέας, πατήστε με όλη σας τη δύναμη ΕΔΩ.